Przepis na czekoladowe fit brownie

Nie znam osoby, która nie je słodyczy. No nie znam. Mi czasem ciężko bez nich przetrwać, zwłaszcza w „kobiece” dni – jeśli wiecie o czym mówię. Wtedy jest rozpacz, ale znalazłam na to sposób. To brownie jest wdzięcznym ciastem i jest łatwe do zrobienia. Wystarczy parę produktów, które zapewne macie w domu, puszka czerwonej fasoli i chęci.

Składniki:

puszka czerwonej fasoli

banan 1x

zamiast jajek – nasiona chia 2 łyżki pozostawione w letnej wodzie do napęcznienia

proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

ciemne kakao 3 łyżki lub karob 3 łyżki

brązowy cukier – 2 łyżki lub ksylitol

olej kokosowy 1 łyżka

Przepłukana fasola i pozostałe składniki razem traktujemy blenderem i gotową masę wylewamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy przez 40 minut. Ciasto jest wilgotne i pięknie pachnie czekoladą 🙂

 

IMG_7813

IMG_7817

Przyda się, jeśli nagle masz niezapowiedzianych gości – na szybko i zdrowo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *